Vrijwilligersvergoeding van €4,50 naar €5,00 per uur!

Eerder dit jaar was de verruiming van de belastingvrije grenzen naar €170 per maand en €1700 per jaar belangrijk nieuws - lees de Update calculator vrijwilligersvergoeding. Inmiddels is er nóg een verruiming: De vrijwilligersvergoeding gaat omhoog van €4,50 per uur naar €5,00 per uur!

Dit is heel goed nieuws want hierdoor wordt het beter mogelijk om een vergoeding van €9 of €10 per keer te verantwoorden en gemakkelijker om vrijwilligers te vinden.

Gebruik voor de verantwoording de handige calculator van TSO-ASSISTENT. (De calculator in TSO-ASSISTENT werkt nog iets handiger. Login en ga naar MEDEWERKERS.)

Voor medewerkers onder de 22 jaar stijgt de vergoeding van €2,50 naar €2,75 per uur. Voor jong en oud worden dezelfde maxima gehanteerd: €170 per maand en €1700 per jaar.

Overigens blijft het raadzaam om als vrijwilliger altijd te melden bij het UWV of je gemeente dat je van plan bent vrijwilligerswerk te gaan doen. Regels kunnen namelijk veranderen zoals je ziet. De Bijstand is een gemeentelijke zaak. Zo moet je bijvoorbeeld in Amsterdam je gehele vrijwilligersvergoeding weer inleveren op je bijstand als je jonger bent dan 27.

Populaire posts van deze blog

Nieuwe functies: Snel oudergegevens en reserveringen raadplegen